Overslaan en naar de inhoud gaan
JobPol website banner

Agent van politie - PZ Antwerpen

Uiterste inschrijvingsdatum
Rang
Agent van politie
Referentie
2020-AGP-NL-ANTW
Werkplaats

2000 Antwerpen
Arbeidsregeling
Voltijds (38 uur / week)
Studieniveau
Geen diploma vereist
Aantal vacatures
20
Korps/directie/dienst
Politizone Antwerpen
Voorstelling korps/directie/dienst

Werken bij Politie Antwerpen is werken voor de grootste lokale politiezone van België. Bij ons kies je voor doorgroeimogelijkheden, een uitgebreid opleidingsaanbod, teamspirit en een afwisselende job.

Ja, werken voor Politie Antwerpen is ANDERS. We zijn een voorbeeld voor wie mee vooruit wil. We zijn pioniers die werken met state-of-the-art materiaal, professioneel begeleid worden en kansen krijgen om te groeien. De grootste stad van Vlaanderen is altijd in beweging, dus is ons takenpakket gevarieerd en wachten er overal uitdagingen. Zowel voor avontuurlijke, zorgende als administratief sterke mensen. Samen willen én kunnen we een verschil maken in de maatschappij.

Functiebeschrijving

Agenten leggen zich voornamelijk toe op vaststellingen van verkeersongevallen, verkeersregeling en -toezicht en toezicht op de naleving van politieverordeningen en het politiereglement van de stad Antwerpen.

Bij Politiezone Antwerpen word je als agent ingezet in een van de zes regio’s van de stad voor meer wijkgebonden verkeersgerelateerde opdrachten. Je staat mee in voor:

 • het algemeen toezicht op de naleving van de verkeersregelgeving en het politiereglement;
 • het preventief en repressief toezicht op openbare orde en veiligheid;
 • een actief verbaliseringsbeleid, denk maar aan verkeersinbreuken en overlastbestrijding;
 • patrouilles (te voet, met de fiets of met de auto) om een vlotte en veilige verkeersomgeving te bewaken;
 • een goed en veilig verloop van lokale evenementen, denk maar aan wekelijkse markten, evenementen in het Sportpaleis, feestelijkheden, jaarmarkten, braderijen, wielerwedstrijden, studentendopen … Ter voorbereiding zorg je voor het verkeersvrij maken van de openbare weg;
 • ondersteuning bij alcohol- en drugsacties in het verkeer (zoals wodca-acties), acties rond snelheidstoezicht … die samen met de verkeersafdeling georganiseerd worden;
 • medewerking aan acties die samen met de stadsdiensten worden opgezet, zoals sluikstortacties en acties Buurt aan de Beurt;
 • een zelfstandige afhandeling van de administratie van dossiers en processen-verbaal die uit het toezicht en de patrouilles voortkomt.
Diplomavereisten

Er zijn geen specifieke diplomavereisten.

Gewenst profiel

Werken bij de politie van Antwerpen, het grootste lokale korps van het land, vraagt de juiste instelling.

 • Je hebt een hart voor Antwerpen.
 • Je staat ten dienste van de burgers.
 • Je staat stevig met je twee voeten in het leven.
 • Je houdt ervan verantwoordelijkheid te dragen.
 • Je houdt van werken in een team.
 • Je wilt jezelf blijven ontwikkelen.
Specifieke diplomavereisten

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Om te kunnen deelnemen aan de selectieprocedure en de opleiding moet je aan een aantal basisvoorwaarden voldoen.

 • Je bent Belg.
 • Je bent ten minste 17 jaar oud (bij de start van de opleiding minstens 18 jaar).
 • Je bent van onberispelijk gedrag. Je kunt een uittreksel uit het strafregister (max. 3 maanden oud) voorleggen.
 • Je beschikt over een rijbewijs B (manuele versnelling).
 • Je bent bereid een uniform en een wapen te dragen.
 • Je voldoet aan de dienstplichtwetten (geldt voor mannelijke kandidaten, geboren voor 1 januari 1976).
 • Je beschikt over de vereiste fysieke vaardigheden en bent vrij van alle gebreken die onverenigbaar zijn met de eisen van het beoogde ambt.
Selectieprocedure

Onze selectieprocedure bestaat uit drie stappen: de inschrijving, de selectieproeven en de opleiding.

 • Nadat je je ingeschreven hebt via onze website, screent onze selectiedienst jouw kandidatuur op de toelatingsvoorwaarden.
 • Kom je in aanmerking, dan gaan we na of je geschikt bent voor de job. Dit testen we aan de hand van vier proeven: de cognitieve vaardigheidsproef en sportproef (beiden in één dag), de persoonlijkheidsproef, de medische geschiktheidsproef en een matchingsgesprek bij politiezone Antwerpen. Je staat er echter niet alleen voor. Om je goed voor te bereiden op de proeven organiseert politiezone Antwerpen voortrajecten. Hierover contacteren we je na je inschrijving om je in te plannen. Doorheen de selectieprocedure peilen we of je van onberispelijk gedrag bent. We gaan letterlijk na of je gedrag wel in overeenstemming is (geweest) met hetgeen we vereisen van een agent van politie bij politiezone Antwerpen.
 • Nadat je geslaagd bent voor alle selectieproeven van agent van politie start je opleiding. Deze betaalde opleiding duurt zes maanden en vindt plaats op PIVO, het Provinciaal Opleidingscentrum voor politiepersoneel te Asse.
Ons aanbod
Een zeer afwisselende job in een boeiende omgeving gekenmerkt door veel menselijke contacten
Mogelijkheid tot het bekomen van bijkomende premies, in geval van week-end, nacht of overuren
De kans verdere opleidingen te volgen
Extra aanbod
We zetten sterk in op een goede werk-privébalans, plaats- en tijdsonafhankelijk werken (bij ons gekend als Brabo-werken). Bovendien verhuizen we naar een nieuw mastergebouw.
De opleiding tot agent van politie is een betaalde opleiding. Dit wil zeggen dat je vanaf dag 1 een loon krijgt. Raadpleeg onze website voor meer gedetailleerde informatie over de verloning.
Je kunt bij ons voor minimum 8 jaar aan de slag. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om je loopbaan binnen de politie een andere wending te geven.
Extra voordelen zoals fietsvergoeding of gratis gebruik van openbaar vervoer, gratis medi-sche zorgverlening, toegang tot het bedrijfsrestaurant, verschillende verlofstelsels, interes-sante voordelen via onze personeelsvereniging, …
We bieden een statutaire betrekking, 34 verlofdagen en 13 feestdagen

Information

Naam
Directie
Voornaam
HRM
E-mail
jobs@politie.antwerpen.be
Telefoon