Overslaan en naar de inhoud gaan
JobPol website banner

Selectiecommissie

Deze proef vindt plaats in een van de Belgische politiescholen en duurt ongeveer een uur. Iedere kandidaat verschijnt voor een driekoppige jury met een vertegenwoordiger van de lokale politie, een vertegenwoordiger van de Federale Politie en een lid van de selectiedienst.

De jury beoordeelt de kandidaten op basis van verschillende criteria uit het competentiemodel. Het gesprek met de selectiecommissie verloopt als volgt:

  • Na een verwelkoming en voorstelling licht je je school en beroepsloopbaan toe.
  • Vervolgens vraagt de jury je waarom je je kandidaat stelt en wat je over de functie zelf weet.
  • Tot slot toon je met concrete, recente voorbeelden je stressbestendigheid, klantgerichtheid en integriteit aan en beantwoord je de vragen van de jury (STAR-methode).
  • Na het gesprek heb je de gelegenheid om zelf vragen te stellen.

 

De STAR-methode

De juryleden baseren zich op de ervaringen van de kandidaat/kandidate. Het gaat om de STAR-methode, waarbij STAR staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat. Het doel is te beoordelen of je op dit moment de juiste competenties hebt om de functie van inspecteur van politie uit te oefenen. Concreet leg je een situatie voor die je hebt beleefd. Vervolgens beschrijf je de acties die je hebt ondernomen en de gevolgen ervan. Het is dus belangrijk dat je naar recente en persoonlijke ervaringen verwijst. 

De selectiecommissie brengt enkel advies uit over de bovengenoemde competenties op basis van de elementen die je verstrekt. Het is de deliberatiecommissie die beslist of je al dan niet geschikt bent om de basisopleiding aspirant-inspecteur te volgen. Deze deliberatiecommissie spreekt zich uit over je kandidatuur nadat ze grondig je hele selectieproces heeft geanalyseerd.

Je ontvangt haar beslissing per brief. Bij een positief advies moet je enkel nog een medisch onderzoek ondergaan om je (twee jaar geldige) brevet te verkrijgen. Daarna kun je je opleiding starten in een van de Belgische politiescholen. Bij een negatief advies heb je de mogelijkheid om meer informatie te vragen. Zo begrijp je de beslissing van de jury beter en kun je eventueel je competenties verder ontwikkelen om na een wachttijd van minstens een jaar opnieuw te solliciteren. Je hebt drie kansen om de proeven voor het basiskader af te leggen (dit geldt trouwens voor elk kader waartoe je diploma toegang geeft: beveiligingsagent, agent van politie, gespecialiseerd middenkader, officier).