Overslaan en naar de inhoud gaan
JobPol website banner

Jobbeschrijving - Commissaris

De politieambtenaren van het officierskader zijn bij de start van hun loopbaan commissaris van politie. Je kan commissaris van politie worden via interne bevordering, maar ook door extern te solliciteren op basis van een masterdiploma. Er is geen voorafgaande ervaring of loopbaan bij de politie nodig!

Deze personeelsleden hebben een volle politiebevoegdheid en uitgesproken leidinggevende taken. Ze sturen immers medewerkers in grotere teams aan. Vaak ontwikkelt een officier zich in zijn/haar verdere loopbaan tot eindverantwoordelijke op directie- of korpsniveau. Logisch dus dat het competentiemodel voor het officierskader hoge competenties in diverse clusters zal omvatten (managen van informatie, taken, mensen en het managen van interpersoonlijke relaties en zichzelf).

Taakgericht wordt van de commissarissen verwacht dat ze operationele doelstellingen binnen het taakgebied realiseren. Ze ontwikkelen ook doelstellingen, actieplannen en acties in het raam van een projectmatige of beleidsmatige aanpak. Een boeiende job dus voor wie houdt van uitdagingen gecombineerd met opvolging, bijsturing en rapportering!

Als commissaris zijn de jobopportuniteiten legio. Zo kan je in elk lokaal politiekorps aan de slag of bij het korps van de federale politie.