Overslaan en naar de inhoud gaan
JobPol website banner

Consulent (BB1) - Teamleider intelligence led operations (m/v/x)

Uiterste inschrijvingsdatum
Referentie
S 5054 N 20 03
Type betrekking
Statutair
Arbeidsregeling
Voltijds (38 uur / week)
Aantal vacatures
1
Korps/directie/dienst
5345 - Antwerpen
Werkplaats
Generaal Armstrongweg 1
2000 Antwerpen
Provincie
Antwerpen
Niveau
Consulent (BB1)
Studieniveau
1 cyclus / graduaat / bachelor
Diplomavereisten

NIV B : Houder zijn van een diploma of getuigschrift dat ten minste evenwaardig is met die welke in aanmerking worden genomen voor de aanwerving in de betrekkingen van niveau B bij de federale Rijksbesturen.

Voorstelling korps/directie/dienst

Werken bij Politie Antwerpen is werken voor de grootste lokale politiezone van België. Bij ons kies je voor doorgroeimogelijkheden, een uitgebreid opleidingsaanbod, teamspirit en een afwisselende job. Ja, werken voor Politie Antwerpen is ANDERS. We zijn een voorbeeld voor wie mee vooruit wil. We zijn pioniers die werken met state-of-the-artmateriaal, professioneel begeleid worden en kansen krijgen om te groeien. De grootste stad van Vlaanderen is altijd in beweging, dus is ons takenpakket gevarieerd en wachten er overal uitdagingen. Zowel voor avontuurlijke, zorgende als administratief sterke mensen. Samen willen én kunnen we een verschil maken in de maatschappij.

Functiebeschrijving

Teamleider intelligence led operations … wat is dat?

Als teamleider intelligence led operations draag je bij aan de verdere uitbouw van het concept ‘Intelligence Led Policing’ (ILP) binnen de politiezone Antwerpen. Je zet inzichten die voortvloeien uit tactische en strategische misdrijfanalyses om in fenomeen-, gebieds-, of persoonsgerichte acties zoals gedefinieerd in het Zonaal Veiligheidsplan van de politiezone.

 

 • Je staat in voor de planning, voorbereiding en coördinatie van informatiegestuurde acties op het grondgebied van de stad Antwerpen.
 • Je monitort de beschikbare capaciteit binnen de verschillende operationele entiteiten van de politiezone en formuleert ad hoc inzetvoorstellen ten aanzien van de operationele directies.
 • Je organiseert een dagelijks operationeel overleg met vertegenwoordigers van de operationele diensten en zorgt voor een optimale informatiedoorstroming en samenwerking.
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteitsvolle registratie en inzameling van gegevens omtrent de resultaten van georganiseerde acties en de daarvoor ingezette middelen.
 • Je staat in voor de evaluatie van de geplande acties en draagt bij aan effectmetingen op het criminaliteitsbeeld van de stad Antwerpen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de beleidsrapportering omtrent de aan jou toegekende materie (definitie van meetindicatoren, ontwikkeling van dashboards,…).
 • Je ondersteunt en adviseert de teamleiders strategische en tactische misdrijfanalyse bij de verdere ontwikkeling, verfijning en praktische toepassing van het concept ‘intelligence led policing' binnen Politie Antwerpen.
 • Als teamleider investeer je in jouw ‘intelligence-workers’. Hen verder laten groeien en hun kennis optimaal laten renderen: daar doe je het voor!   
 • Je neemt actief deel aan projectwerking om zo het concept van 'intelligence led policing' binnen PZA structureel verder uit te bouwen en de werking te professionaliseren. Als ILP-ambassadeur neem je daarom initiatieven om 'ILP' binnen en buiten de organisatie uit te dragen als concept en als 'merk'.
Gewenst profiel

… wie is dat?

 

 • Je bent gepassioneerd door de politie en de aanpak van criminaliteit. Politiemensen aan de slag zien gaan met ‘jouw’ werk en hen resultaat zien boeken, maakt jouw werkdag geslaagd!
 • Je hebt een bachelordiploma op zak, bij voorkeur richting criminologie of in een gelijkaardig domein waarin technieken inzake gegevensverwerking uitgebreid aan bod komen. Een jarenlange werkervaring is daarbij zeker geen must: ook schoolverlaters worden actief aangemoedigd zich kandidaat te stellen.
 • Je werkt graag met (politie)mensen en bent communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling. Je kan jouw inzichten op een begrijpbare en visueel aantrekkelijke manier presenteren aan een grote groep mensen.
 • Je bent nieuwsgierig ingesteld, volgt de actualiteit op de voet en houdt de vinger aan de pols rond nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied. Je neemt initiatief om je kennis permanent op peil te houden en benut elke mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je bent flexibel beschikbaar, zodat we jouw kennis kunnen benutten op die momenten dat het noodzakelijk is. Occasioneel weekendwerk of werkdagen die wat langer duren dan gepland, schrikken jou dus niet af. Stress die gepaard gaat met krappe deadlines, kan je vlot de baas. 
 • Je kan je gedurende lange tijd in iets vastbijten, maar je houdt ook van een afwisselend takenpakket.
Selectiemodaliteiten in de eenheid

Pak het ook ANDERS aan en solliciteer!

 

Voor een geldige kandidatuur mail je volgende documenten voor 17-09-2020 naar GPI.RecSel.CALog.Nl@police.belgium.eu:

 

 • Het ingevulde inschrijvingsformulier
 • Een uittreksel uit het strafregister van maximum 3 maand oud (opvragen bij je gemeente)
 • Een kopie van je hoogst behaalde diploma
 • Je CV en je motivatiebrief
 • Indien van toepassing: een kopie van het attest van slagen voor de cognitieve vaardigheidsproef en/of van deelneming aan de persoonlijkheidsproef

 

Indien je nog niet meteen beschikt over alle documenten, zoals uittreksel of kopie diploma, kan je die ook later nog toevoegen.

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure, de verloning en de extralegale voordelen kan je terecht bij HRM (tel. 03 338 55 55 of jobs@politie.antwerpen.be).

Afhankelijk van het aantal kandidaten kan de selectieprocedure bestaan uit: een (thuis)opdracht en/of een kennismakingsgesprek en/of gevolgd door een finaal selectiegesprek.

Als je slaagt voor de screening voeren wij eerst nog een moraliteitsonderzoek en gaan we na of je gedrag wel in overeenstemming is (geweest) met onze deontologische code.

Interesse? Schrijf je dan via deze link ook zeker in voor de webinars in augustus, waar je meer info krijgt over de functie, werken bij Politie Antwerpen en de selectieprocedure.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier vijf redenen om te kiezen voor Politie Antwerpen.

 

Ons aanbod
Een zeer afwisselende job in een boeiende omgeving gekenmerkt door veel menselijke contacten
Het beginsalaris wordt vastgesteld op de baremieke schaal BB1 (minimum €25305.15 op de huidige indexeringscoëfficiënt)
Extra aanbod
• We zetten sterk in op een goede work-lifebalans, plaats- en tijdsonafhankelijk werken (het Brabowerken). Bovendien verhuizen we naar een nieuw mastergebouw.
• Persoonlijke ontwikkeling is voor ons belangrijk. Je krijgt training on the job en de mogelijkheid om externe opleidingen te volgen.
• Je start als coördinator in loonschaal BB1. Bereken je loonpakket met de simulator.
• Extra voordelen zoals hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding of gratis gebruik van openbaar vervoer, toegang tot het bedrijfsrestaurant, …
• We bieden een statutaire betrekking, een flexibele werkweek van 38 uren, 34 verlofdagen en 13 feestdagen.
• Plaats van tewerkstelling: Digipolis (Generaal Armstrongweg 1, 2020 Antwerpen).

Informatie

Naam
Dillen
Voornaam
Leen
Functie
Diensthoofd intelligence led response unit
E-mail
leen.dillen@politie.antwerpen.be
Telefoon
033388149
Korps/directie/dienst
5345