Overslaan en naar de inhoud gaan
JobPol website banner

Consulent (BB1) - Logistiek beheerder

Uiterste inschrijvingsdatum
Referentie
S 5039 T 19 05
Type betrekking
Statutair
Arbeidsregeling
Voltijds (38 uur / week)
Aantal vacatures
1
Korps/directie/dienst
7531 - Dah - Functionele Beheer
Werkplaats
Fritz Toussaintstraat 8
1050 Elsene
Provincie/Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Niveau
Consulent (BB1)
Studieniveau
1 cyclus / graduaat / bachelor
Diplomavereisten

Houder zijn van een diploma of getuigschrift dat ten minste evenwaardig is met die welke in aanmerking worden genomen voor de aanwerving in de betrekkingen van niveau B.

Competenties

Kennis van het Frans is een meerwaarde.

Maximum aantal inschrijvingen
40
Voorstelling korps/directie/dienst

De Federale wegpolitie bestaat uit 9 provinciale WPR (“Wegpolitie – Police de la Route”) en een centrale directie in Brussel die deze provinciale eenheden aanstuurt, en telt ongeveer 1000 personeelsleden. De WPR voert verschillende politieopdrachten uit op de autosnelwegen en gelijkgestelde wegen. Ze heeft een belangrijke rol in het bijdragen aan de verkeersveiligheid, de veiligheid van de bevolking in het algemeen en de vlotheid van het verkeer. De opdrachten worden uitgevoerd door politiemensen op motor of in wagens. De directie biedt een ondersteunende en coördinerende rol aan de verschillende eenheden op het terrein en bestaat uit een combinatie van operationeel (OPS) en burgerpersoneel (CaLog).

Wij zoeken een collega die de dienst Budget & Logistiek van de Directie kan vervoegen als voltijds logistiek beheerder CaLog niveau B.

Functiebeschrijving

Wat wordt er verwacht van een logistiek beheerder?

De directie van de Federale Wegpolitie bestaat uit verschillende diensten die elk een specifiek domein voor hun rekening nemen; HRM, Operaties, Beleid, Secretariaat, en Budget & Logistiek. Als logistiek beheerder maak je deel uit van de dienst Budget & Logistiek en zullen je taken zich in het logistieke domein bevinden. Je maakt deel uit van een klein team van 5 personen (1 boekhouder, 2 logistiek beheerders, 1 assistent en 1 chef) en staat samen met je collega’s in voor het beheer van de middelen en materiaal van de 9 WPR en de directie zelf.

Als logistiek beheerder sta je in voor het beheer van materiaal; behoeftenverzameling, bestellingen, verdelingen, vervangingen, opvolging en coördinatie van dossiers, opmaak van functionele richtlijnen,… Om deze taken uit te kunnen voeren zal je vaak samen moeten werken met andere collega’s en steeds een goed overzicht houden over de stand van zaken van de verschillende dossiers. Je zal soms deel uitmaken van werkgroepen en deelnemen aan vergaderingen. Een goede opvolging is van groot belang, evenals het communiceren hierover met alle betrokken partijen en collega’s binnen de dossiers.

Naast het beheer van de verschillende dossiers en hun administratie, zal je instaan voor het beantwoorden van de vragen en het informeren van je collega’s binnen die 9 WPR, zowel per mail als telefonisch als tijdens vergaderingen. Je zal vaak geconfronteerd worden met allerlei problemen waarvoor er verwacht wordt dat je een oplossing kan vinden.

Je werkt voornamelijk binnen de actuele bestaande richtlijnen en procedures maar hebt tegelijkertijd de vrijheid om je eigen stempel te drukken op het beheer van je dossiers. De taken zijn gevarieerd en de verschillende vragen en contacten zorgen voor heel wat afwisseling in het werk.

In bijlage vind je het officiële functieprofiel.

Good to know!

 • Graad: CaLog niveau B (administratieve job voor burgerpersoneel niveau bachelor).
 • Waar? Fritz Toussainstraat 8, 1050 Elsene (Kazerne vlakbij Etterbeek station).
 • Voltijdse betrekking van 38u/5dagenweek.
 • Een vast dienstrooster met glijdende werkuren.
 • Minsten 32 vakantiedagen per jaar.
 • 100% tegemoetkoming van de werkgever in de kostprijs van het openbaar vervoer.
 • Gratis hospitalisatieverzekering.
 • Een taalpremie Frans mits het voorleggen van een geldig taalattest.
 • Sollicitaties verlopen via JobPol (https://www.jobpol.be/nl). De kandidaturen (gemotiveerd schrijven, CV, kopie diploma en recent uittreksel van het strafregister) kunnen ingediend worden tot en met 31 maart 2020.
 • Het aanwervingsproces verloopt vrij traag en kan enkele maanden in beslag nemen.
 • Voor vragen i.v.m. de aanwervingsprocedure kan u terecht op Jobpol. Voor specifieke vragen over de job kan u contact opnemen via mail dga.dah.dir.bulog@police.belgium.eu
Gewenst profiel

We zijn op zoek naar iemand met een kritische geest die pragmatisch is ingesteld en weet van aanpakken. Je dient sterk te zijn in probleemoplossend werken en goed logisch kunnen nadenken. Daarnaast dien je te beschikken over een proactieve ingesteldheid, vlotte communicatievaardigheden, organisatietalent, geduld, en een gezonde dosis zelfzekerheid. Je hebt ook kennis van informaticatoepassingen (Office-applicaties zoals Excel, Word en Outlook) en een bereidheid om mee te evolueren met de moderne technologieën. Kennis van het Frans is een pluspunt, gezien je dient samen te werken met Franstalige collega’s.

Je dient te beschikken over een bachelor- (of gelijkwaardig) diploma om te kunnen solliciteren voor deze job.

Selectiemodaliteiten in de eenheid

Een eliminerende test (vragenlijst en casus) zal georganiseerd worden.

De geslaagde kandidaten zullen daarna uitgenodigd worden voor een selectiecommissie.

Wervingsreserve : 24 maanden

 

 

Ons aanbod
Een zeer afwisselende job in een boeiende omgeving gekenmerkt door veel menselijke contacten
100% tegemoetkoming van de werkgever in de kostprijs van het openbaar vervoer en voor 100% voor het treinvervoer
De kans verdere opleidingen te volgen
Minimum 32 verlofdagen per jaar
Gratis hospitalisatieverzekering
Het beginsalaris wordt vastgesteld op de baremieke schaal BB1 (minimum €25305.15 op de huidige indexeringscoëfficiënt)
Aanvullende informatie
Wervingsreserve
Bijgevoegd vindt u de officiële beschrijving

Informatie

Naam
Schoeters
Voornaam
Kelly
Functie
Chef de service Budget & Logistique
E-mail
dga.dah.dir.BuLog@police.belgium.eu
Korps/directie/dienst
Police Fédérale de la route (code unité 7531)