Overslaan en naar de inhoud gaan
JobPol website banner

ICT-adviseur (A21) - ICT-Adviseur (A21) - IT-pionier in strijd tegen cybercrime

Uiterste inschrijvingsdatum
Referentie
S 4062 N 20 05
Type betrekking
Statutair
Arbeidsregeling
Voltijds (38 uur / week)
Aantal vacatures
1
Korps/directie/dienst
7403 - Fgp Limburg - Operationele Steun
Werkplaats
Luikersteenweg 228
3500 Hasselt
Provincie
Limburg
Niveau
ICT-adviseur (A21)
Studieniveau
2 cycli / univ. / Master
Diplomavereisten

Houder zijn van een diploma of getuigschrift dat ten minste evenwaardig is met die welke in aanmerking worden genomen voor de aanwerving in de betrekkingen van niveau A bij de federale Rijksbesturen.

Specifieke diplomavereisten

Master in toegepaste informatica of computerwetenschappen.

Video
Voorstelling korps/directie/dienst

Over ons

De federale politie Limburg is een belangrijke partner in het politielandschap binnen onze provincie. Een job binnen de politie is niet zomaar een job. Het is een engagement om met alle partners mee te bouwen aan een veilige provincie voor iedereen. Ook jij kan als burgerpersoneelslid instappen in ons verhaal en hierin een rol van betekenis spelen.

De computer crime unit van de gerechtelijke politie Limburg speelt een leidende rol in de oorlog tegen alle vormen van cybercriminaliteit binnen onze provincie. Ook zorgt ze ervoor dat de juiste digitale bewijzen gevonden en geannalyseerd worden en vervolgens correct in het gerechtelijke dossier terechtkomen. Vandaag de dag een pittige uitdaging.

Functiebeschrijving

De misdaad evolueert, net zoals de Federale Gerechtelijke politie: het onderscheppen en ontcijferen van allerlei soorten gegevens, het analyseren ervan met behulp van geavanceerde systemen, het dagelijks aanleveren van inhoud die kan worden gebruikt in verschillende onderzoeken, het garanderen van de optimale werking van onze netwerken...

Wilt u een ethische en sociale dimensie geven aan uw loopbaan?

Wij zijn op zoek naar deskundigen om onze teams te versterken op vlak van data science, financiële criminaliteit, analyse van criminele informatie, ontcijfering van bewijsmateriaal en infiltratie in digitale netwerken.

Heb jij een passie voor technologie en wil je je talenten inzetten samen met een gedreven team? Wil je met ons meewerken aan het succes van grootschalige operaties? Dan moeten we mekaar ontmoeten!

De FGP Limburg zoekt een Adviseur - IT-pionier in strijd tegen cybercrime - A2

Wat ga je doen?

- Je bouwt een stevige expertise op over alle vormen van cybercrime en IT-gerelateerde criminaliteit (bv. ransomware, hacking, virtuele munten, phising,...).

- Je vergaart een zo omvangrijk mogelijke technische kennis over digital forensics (bv. automotive,...)

- Je fungeert als expert en helpdesk zowel voor de personeelsleden van de federale als van de lokale politie in bovenstaande materie.

- Je adviseert, op basis van jouw expertise, de directeur en de lokale politie over een hands-on-aanpak tegen computercriminaliteit.

- Je wordt verantwoordelijk voor projectmanagement binnen de dienst.

- Van a tot z volg je projecten op waarbij op creatieve manier gezocht wordt naar technische oplossingen voor contrastrategiën van criminelen.

- Als partner van de huidige leidinggevenden teken je mee het beleid van de afdeling uit en sta je in voor de dagdagelijkse aansturing van het personeel.

- Je bouwt een solide netwerk uit van betrouwbare partners zowel binnen de provincie als binnen de centrale diensten van de federale politie.

Gewenst profiel

Wie ben jij?

Kan jij jouw expertise inzetten om op het web te speuren naar de digitale voetafdruk van hackers, kinderpornoverzamelaars, wapen- en drugshandelaars en criminelen allerhande? Wil jij met experimentele en innoverende technieken de opmars van crime as a Service mee een halt toeroepen? Ken jij bijna blindelings jouw weg in de cryptes van het dark web om gericht te graven naar cryptocurrency? Hebben gsm's, clouds en het IoT nagenoeg geen geheimen meer voor jou?

Heb jij met andere woorden zin om de strijd aan te binden tegen de steeds groeiende computercriminaliteit? Heb je een ICT georiënteerd masterdiploma op zak? Wil jij graag actief meewerken om in dit domein de problemen van morgen te counteren? Klaar om permanent te innoveren om te kunnen anticiperen? Kortom, ben jij die pionier die we zoeken?

Ben je een echte doorzetter en een kennisspons? Voel je de goesting om projecten te draaien en een team van experten te coachen en te motiveren?

Ervaring mag, een- sky-is-the-limit-mentaliteit moet.

 

Selectiemodaliteiten in de eenheid

Interview en schriftelijke proef.

Wervingsreserve van 24 maanden

Ons aanbod
Een zeer afwisselende job in een boeiende omgeving gekenmerkt door veel menselijke contacten
100% tegemoetkoming van de werkgever in de kostprijs van het openbaar vervoer en voor 100% voor het treinvervoer
De kans verdere opleidingen te volgen
Minimum 32 verlofdagen per jaar
Gratis hospitalisatieverzekering
Gratis consultatie in de medische centra van de Federale Politie
Extra aanbod
Het geïndexeerde bruto beginsalaris wordt vastgesteld op de baremieke schaal A23: 55.503,08 €
Een uitdagende functie binnen een sterk gespecialiseerd team waarbij je volledig ondergedompeld wordt in een wereld van de cybercriminaliteit. Een team met grootse toekomstplannen.
Aanvullende informatie
Wervingsreserve

Informatie

Naam
Vandepaer
Voornaam
Kris
Functie
Gerechtelijk directeur
Telefoon
011/287.400
Korps/directie/dienst
FGP Limburg